maandag 6 februari 2012

Subsidie



Het was natuurlijk een beetje raar. Terwijl in de hele wereld de benzineprijzen in recordtempo omhoog vliegen kosten een litertje benzine hier op Bali nog altijd maar 0.40 ct. Zwaar gesubsidieerd dus om de bevolking van IndonesiĆ« gunstig te stemmen. Met het woord stemmen begrijp je natuurlijk dat het stemmen gaat kosten voor die partij de subsidie wil “aanpassen”.
Toch gaat het veranderen en wel per 1 april, tenminste dan zou het kunnen gaan gebeuren. Het zal een volksopstand kunnen worden want de literprijs gaat 100% stijgen. Maar wel alleen voor auto’s. En dat wordt het probleem. Want alle scooters En de auto’s slurpen uit dezelfde pomp. Scooters rijden op dezelfde soort benzine als hun 4 wielige collega’s. De pompbediende zou dan kunnen of moeten bepalen wie de tank mag volgooien voor 40 cent of 80 cent. Het lijkt ons dat de meest gewilde baan die van pompbediende gaat worden, als het om geld verdienen gaat is de mens ingenieus en een paar roepia bijverdienen ligt voor de hand.
Er is al eens eerder een poging gedaan en na 3 maanden teruggedraaid, misschien waren er toe verkiezingen in aantocht…..Het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat de inflatie behoorlijk zal gaan oplopen en dat IndonesiĆ« een tikje duurder gaat worden. Alle prijzen gaan op de schop is wel de ervaring van de vorige keer, en die zijn nooit teruggedraaid. Komt het bekend voor??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten