donderdag 13 oktober 2011

aardbeving

Vulkanen van Java op 130 km van Villa Buddha. Ijen Sunset
Vanochtend niet voor niets de 13e, werd Bali getroffen door een aardbeving. 6.4 was de sterkte en de schok kwam van 65 km. diepte.
In Noord Bali is er geen schade. Niet aan enig gebouw in Lokapaksa waar de villa's staan, niet in Seririt en niet in Lovina. In het zuiden is er wel schade, de supermarkt Carrefour. b.v. is behoorlijk zwaar getroffen. 
We hebben ook geen berichten gehoord van familieleden van de staff van beide huizen dat er letsel is opgelopen. We zijn blij met dit bericht.

Aardbeving komen gelukkig zelden voor op Bali, trillingen zijn er af en toe.  
IndonesiĆ« staat bekend als een gebied waar bevingen en vulkaanuitbarstingen voor komen.
Bali is wat minder gevoelig maar was nu wel aan de beurt.  IndonesiĆ« is een zeer groot land, het beslaat geheel Europa op de wereldkaart. Op die enorme oppervlakte van IndonesiĆ« genomen kan er op een aantal plekken  altijd iets aan de hand zijn. Ook in Europa is er regelmatig ergens  de hand van de natuur op te merken.  
 
Wat wij gemerkt hebben is dat het zwembad ineens ging klotsen, de grond bewoog en een licht gevoel van flauwvallen, waarschijnlijk doordat het evenwichtsorgaan even van slag is omdat de grond onder je voeten beweegt.
Maar gelukkig er is geen schade en de bevolking gaat weer aan de slag als iedere dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten