woensdag 23 mei 2012

Belofte

Putu Agus Suradnyana, de winnaar van de verkiezing voor gouverneur/bupati van Buleleng, de provincie waar de villa gelegen is,  heeft het beloofd in zijn verkiezingsprogramma, kosteloos naar school gaan.
En nu enkele weken na zijn aantreden is het waarheid geworden. Voor de lagere scholen is hele onderwijs gratis geworden. De boeken zijn gratis, de uniformen gaan voor niets weg, de schoolpennen en het stufje alles wordt door de plaatselijke overheid betaald.
Dat kun je de winnaars van verkiezingen nageven, ze doen de eerste maanden wat ze beloven. De toeristenbelasting met 80 cent omlaag en de schoolkosten vervallen.
De gouverneur van Bali beloofde bij zijn verkiezing voor iedereen een gratis kookstel en de eerste gastank. Een mooi aanbod en goed voor de natuur want dan worden er minder bomen gekapt. Want een gasleiding op Bali bestaat niet. Maar nu blijkt dat voor de bevolking koken op gas toch te duur is. Een tankje in de week van € 2,-- is niet te betalen en de houtkap keert terug. Maar de gouverneur is gekozen.

Voor een jaargang naar school maakt het voor de ouders toch wel € 80, verschil uit. Niet zozeer de boeken maar een scala aan kleding waren wel de kosten. Zelfs de sokken zijn uniform. Een sportuitrusting is ook een uniform. Het onderwijs zelf tot/met onze brugklasse was al gratis. Nu nog goed onderwijs. Want een leraar aan de lagere school gaat met zo’n € 200,==naar huis, maandelijks. Lararen dragen geen uniform …………………..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten