woensdag 23 mei 2012

En Geven.

Ketut, de strandschoonmaker aan het werk
De zee geeft ook,  de vissers vangen dagelijks een maaltje vis en zeezicht is ook een mooi cadeau. Maar ook brengen de golven dagelijks een verse hoeveelheid vuil mee.
En daarom hebben we Ketut. Hij verdient door de vervuiling een boterham of beter een hap rijst. Ketut is de beachman. Gewapend met kruiwagen en veger-en-blik  gaat hij dagelijks de gift van de zee te lijf. Over een kilometer lengte wordt het strand ontdaan van alles wat storend is voor onze gasten. Om 7 begint hij met zijn taak en om 12 uur zit de eerste ronde erop. Om een of 4 nog een laatste veeg en dan is het weer klaar. Tot de volgende morgen. 7 dagen per week. Hij krijgt wat assistentie van mannetjes die met een geoefend oog alle PVC bekertjes en flessen verzamelen.
Ook deze mannetjes verdienen wat aan de vervuiling. Voor één kilo plastic krijgen ze 24 eurocent. Maar eer je een kilo plastic  verzameld hebt... en daarbij lopen heel wat mannetjes iedere dag weer het strand langs. Een  bijverdienste waar de belastingdienst niet echt nieuwsgierig naar is…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten